Rekrytering

Seniorassistans har några av branschens duktigaste och mest erfarna rekryterare

Vi är kända för att snabbt få nya, kvalificerade assistenter på plats som motsvarar kundens önskemål eftersom det är du som kund som själv väljer vem som ska jobba hos dig.

Vi använder oss vid samtliga rekryteringar av ett effektivt och användarvänligt rekryteringsverktyg. Det innebär att Seniorassistans kunder hittar lämpliga assistenter snabbare, då du själv kan filtrera och se videointervjuer som ett komplement till assistentens personliga brev och CV.

Kandidaterna besvarar även specifika frågor avseende den tjänst som utannonseras, så Seniorassistans rekryterare skickar enbart aktuella sökande till dig som kund, vilket sparar tid för alla.

Rekrytering är en stor del av vårt uppdrag som assistansanordnare och det är inte lika lätt idag som tidigare att finna kvalificerade kandidater. Vi har därför prioriterat att effektivisera vår rekryteringsprocess, vilket gör att vi snabbt hittar bra assistenter som matchar kund- och kandidatprofilerna. Du som kund väljer själv hur delaktiga du vill vara i processen.

Kandidaterna svarar på specifika frågor och spelar in en enklare video. Rekryteringsverktyget är mycket uppskattat av Seniorassistans kunder, då en kund snabbt kan få en känsla för de olika personerna som söker jobbet hos hen. Ett ansikte och en röst säger mer än bara ord.

Med ett enkelt klick väljer du som kund sedan i lugn och ro vilka kandidater du vill ska gå vidare i processen. Därefter håller vi på Seniorassistans intervjuer med valda kandidater via Teams eller vid en fysisk träff beroende vad som passar dig som kund bäst.

Vår rekryteringsprocess omfattar i korthet:

  • Personligt utformad annons med tydlig kandidatprofil
  • Kandidater besvarar frågor som är aktuella för den specifika tjänsten
  •  Urval rekryterare
  • Kontroll av belastningsregister
  • Referenstagning
  • Presentation av kandidater till kund med videointervju, CV och personligt brev
  • Urval kund
  • Intervjuer/slutintervju/anställning/introduktion
Rulla till toppen